Din varukorg är tom
Artikeln är tillagd i kundvagnen
Ditt meddelande skickades!

Metallprint MP I

Metallprint MP I

Den manuella präglingsmaskinen Metallprint MP I är idealisk och behändig bordsmodell för prägling av siffer- och bokstavskombinationer samt löpande prägling i enkla material som papper, plast, läder, aluminium och mässing. Den kan även användas för prägling av stål med låg hållfasthet. Präglingsmaskinen kan användas med små nummerpräglingsverk, typhållare med utbytbara bokstavs- och siffertyper eller med präglingsstansar av stål.

Präglingstrycket kan ställas in för att passa olika tjocklekar och utseende hos olika material. För att präglingarna alltid skall komma på samma ställe på dokumenten så är maskinerna försedda med ställbara anslag i sidled och djupled.

Art.nr: 006-00006

Kontakta oss för offert

  • Beskrivning
  • Teknisk data
  • Kontakta oss om produkten

Metallprint MP I är den minsta manuella präglingsmaskinen som är anpassad för montering av mini-präglingsverken med en maximal typhöjd av 3 mm. Anläggningsplatta med markeringar eller ställbara anslag ingår.

Nyckelprägling
Man man utföra enklare präglingar av plana nycklar med båda maskinerna utan att man behöver använda speciella anläggningsbord. För detta ändamål kan man med fördel använda alla präglingsverk i Metallmark M-serien. Genom ett lätt tryck på handtaget kan man i en operation prägla in en komplett siffer- och bokstavskombination som blir perfekt läsbar. I specialutförande av maskinen kan nästan alla nycklar, lås och cylindrar präglas oavsett utseende och form genom att man använder speciella anläggningsbord, anslag eller anläggningsstycken.

Färgprägling
Båda modellerna av Metallprint kan även förses med en automatisk folietransport, som använder kallpräglingsfolie. Detta ger en färgad prägling och då främst på icke metalliska ytor. För detta användningsområde är det nödvändigt att vi får prov på de skyltar och andra produkter som skall präglas för att testa om det är möjligt samt fastställa vilken folie som bör användas. Vi kan även utrusta präglingsmaskinerna med en uppvärmingsanordning så att de värmepräglar olika material.

Säkerhetslås
För att förhindra obehöriga från att använda präglingsmaskinerna kan de precis som övriga Metallprint-modeller förses med ett säkerhetslås. När nyckeln har tagits ur maskinen är prägling inte möjlig.

Räkneverk
Metallmark MP I och MP II kan om så önskas också förses med ett nollställbart räkneverk. Vid varje prägling stegar räkneverket upp ett nummer och därigenom kan man enkelt kontrollera hur många präglingar som har genomförts.

Specialutrustning
Anläggningsbord, anslag och beslag i specialutföranden kan också levereras vid behov för prägling av nycklar, lås, låscylindrar kan levereras för Metallprint MP II.

 

Tekniska data

Metallprint MP I

Inbyggnadshöjd

 48 mm

Bordsyta

ca 120 x 100 mm

Införingsdjup

ca 60 mm

Slaglängd

8 mm

Nettovikt

ca 7 kg

Beställ produktinformation

Fyll i formuläret nedan om du veta mer om denna produkt.
Vi kontaktar dig inom kort!


© 2018 Alaté AB