Din varukorg är tom
Artikeln är tillagd i kundvagnen
Ditt meddelande skickades!

Metallprint II

Metallprint II
Metallprint II

Den högeffektiva och kraftfulla nummerpräglingsmaskinen Metallprint I är en idealisk och behändig bordsmodell för prägling av löpande nummer i enkla material som papper, film, plast, läder, aluminium och mässing men de kan även användas för prägling av stål med låg hållfasthet. Denkan användas med nummerpräglingsverk eller typhållare med utbytbara bokstavs- och siffertyper. Präglingshandtaget är utformat så att endast ringa kraft krävs för präglingen som kan utföras sittande.

Art.nr: 006-00010

Pris:

45 000,00 Kr

  • Beskrivning
  • Teknisk data
  • Kontakta oss om produkten

Präglingstrycket kan ställas in för att passa olika tjocklekar och utseende hos olika material.
För att präglingarna alltid skall komma på samma ställe på dokumenten så är maskinen försedd med ställbara anslag i sidled och djupled.

Metallprint I
Kraftfull manuell präglingsmaskin för inmontering av olika typer av präglingsverk: manuella, automatiska eller tangentpräglingsverk. Även typhållare med utbytbara präglingstyper för prägling av flerradiga texter kan användas i präglingsmaskinen.

Viktigt!
Erforderlig tryckkraft beräknas med ledning av antal tecken och typhöjd samt vilket material som skall präglas. Om Ni översänder materialprover rekommenderar vi gärna lämplig prgäglingsmaskin och -utrustning.

Snabbspänningsanordning
I specialutförande kan både Metallprint I (bara med speciell inbyggnadshöjd) och Metallprint  II förses med en snabbinspänningsanordning, som gör arbetet snabbt och effektivt om man använder olika präglingsverk och typhållare i en och samma präglingsmaskin och har behov av täta byten.
Överdelen förbinds med maskinen genom en stoppskruv och präglingsverk och typhållare förses med en hållarplatta, som enkelt skjuts in i maskinen.
Obs! Genom att använda denna snabbspänningsanordning ökar präglingsverkents inbyggnadsmått i höjd med ca 16 mm.

Utrustningsmöjligheter
Färgprägling - Kallprägling
Båda modellerna av Metallprint kan även förses med en automatisk folie- eller färgbandsmatning, som använder kallpräglingsfolie eller färgband. Detta ger en färgad prägling och då främst på icke metalliska ytor. För detta användningsområde är det nödvändigt att vi får prov på de skyltar och andra produkter som skall präglas för att testa om det är möjligt samt fastställa vilken folie som bör användas.

Färgprägling - Värmeprägling
Vi kan även utrusta präglingsmaskinerna med en uppvärmingsanordning så att de värmepräglar olika material.

Specialutrustningar
Såväl Metallprint I som Metallprint II kan förses med olika anläggnings- och inmatningssystem för olika produkter samt rullupphängning.

 

Tekniska data

Metallprint II

Inbyggnadshöjd

82 mm (standard) resp. 102 mm (special)

Bordsyta

ca 130 x 172 mm

Införingsdjup

ca 75 mm

Slaglängd

9,5 mm

Nettovikt

ca 28 kg

Beställ produktinformation

Fyll i formuläret nedan om du veta mer om denna produkt.
Vi kontaktar dig inom kort!


© 2018 Alaté AB