Din varukorg är tom
Artikeln är tillagd i kundvagnen
Ditt meddelande skickades!

Manuell Slagpress 10-BFP-170

Manuell Slagpress 10-BFP-170

Manuella och pneumatiska slagpressar används överallt inom industrin för prägling, riktning, avgradning, nitning, stansning, bockning, flänsning osv. Ofta sker dessa bearbetningar fortfarande för hand trots att det är perfekta arbetsuppgifter för slagpressar. Vi presenterar nedan ett brett sortiment manuella och pneumatiska slagpressar och kan i tillägg till dessa standardpressar tillverka pressar som är anpassade till kundspecifika arbetsuppgifter.

Art.nr: 007-00016

Pris:

12 500,00 Kr

 • Beskrivning
 • Teknisk data
 • Tillval
 • Kontakta oss om produkten

Slagpressarna har samma naturliga användning inom industrin oavsett om det gäller fortlöpande arbeten eller sporadiska insatser. Genom deras höga precision och den kraft som de överför till arbetsstycket garanterar de störningsfri drift vid mängder av arbetsuppgifter som t.ex. prägling, stämpling, märkning, stansning, nitning, riktningsarbeten, diktningsarbeten, ett vitt spektra av monteringsarbeten etc.

Teknologin: Vid slagpressar handlar det om ett kinetiskt slag som utlöses av en speciell fjäderstödd mekanism som kan utveckla en mycket hög kinetisk kraft i slagögonblicket. Med slagpressarna går det åt förhållandevis liten kraft för att utlösa slaget. Vid användning av knäledspressar behövs en större kraft för att nå upp till pressens tryckpunkt.

Våra slagpressars verkningsgrad skiljer sig väsentligt från våra andra pressar med handspak. När handspaken dras ned sänks spindeln med det inbyggda verktyget ned och trycks mot arbetsstycket. Samtidigt spänns slagstångens fjäder och den mekaniska energin byggs upp. När slagstången har nått angiven “vägsträcka” lösgörs en utlösningsspärr och den samlade energin hos slagstångsfjädern överförs blixtsnabbt till arbetsstycket. Genom att vrida på det stjärnformade vredet kan slagkraften ställas in steglöst och genom att använda slagstångsfjädrar med olika styrka kan ett brett användningsspektrum nås. Den manuella kraften som behövs för att utlösa trycket är mycket ringa.

Typ   10-BFP-170 10-BFP-230
Tryckkraft kN 5,5 5,5
Arbetsslag mm 60 60
Utliggning mm 75 75
Arbetshöjd mm 35 – 170 35 – 230
Slagkolvens håldiameter mm 10H7 10H7
Kilspårsbredd mm 10H11 10H11
Bordsstorlek mm 80 x 120 80 x 120
Vikt kg 20 20,5
Total höjd max. mm 500 500

Följande verktyg kan levereras till manuella och pneumatiska slagpressar

 • Präglingsstämplar med fast text på 1 eller flera rader
 • Typhållare med utbytbara texter på 1 eller flera rader
 • Texterna kan bestå av 1 eller flera tecken, beteckningar, firmanamn, logotyper etc
 •  Präglingsverktygen finns i många olika utförande och storlekar (kontakta oss gärna för detaljerad information)
 • Stansverktyg
 • Riktningsstansar (för parallella och runda arbetsstycken)
 • Speciella verktyg, hållare och stämplar för diktning, tätning, förslutning, krimpning
 • Nitningsdorn etc.

Beställ produktinformation

Fyll i formuläret nedan om du veta mer om denna produkt.
Vi kontaktar dig inom kort!


© 2018 Alaté AB